ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΥΘ’ ΗΜΕΡΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ 24 h /7

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα πληρωθεί
Στόχος του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου είναι η απόφαση να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ώστε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις από τα νοικοκυριά να ανοίξει ως στις 21-22 Δεκεμβρίου.

Μετά τις καθυστερήσεις στην έκδοση της απαραίτητης υπουργικής απόφασης λόγω της πολυπλοκότητας του νέου συστήματος αλλά και στη λειτουργία της πλατφόρμας αναμένεται να πάει πιο πίσω την πληρωμή του επιδόματος στους δικαιούχους το οποίο μπορεί να φθάσει και τα 700 ευρώ.

Η διεύρυνση του καταλόγου των επιδοτούμενων καυσίμων πέραν του πετρελαίου έχει δυσκολέψει τις φετινές διαδικασίες. Σε αντιδιαστολή με όσα ίσχυαν τις προηγούμενες χρονιές, φέτος το δημόσιο θα επιδοτήσει εκτός από την αγορά πετρελαίου και τη χρήση φυσικού αερίου, υγραερίου, πέλετ ή καυσόξυλων.

Επίδομα θέρμανσης: Ποια η επιδότηση για πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και καυσόξυλα, πέλετ
Για τα καυσόξυλα και το πέλετ σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2.500 κατοίκων σε ορεινές περιοχές έχει ξεκαθαρίσει πως θα απαιτείται η υποβολή αποδείξεων αγοράς εξοφλημένων με πλαστικό χρήμα. Για το φυσικό αέριο η μέθοδος αναζητείται ενώ για το πετρέλαιο, όπως και πέρυσι, ο καταναλωτής θα έχει υποχρέωση έως τη λήξη της σεζόν να αγοράσει τουλάχιστον διπλάσια ποσότητα από αυτή που αντιστοιχεί στην επιδότηση.

Το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΕΜΥ έχουν καθιερώσει φέτος ένα νέο σύστημα υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες σε κάθε περιοχή μετά την κλιματική «διαίρεση» της χώρας σε 200.000 κομμάτια. Στην κάθε «κομμάτι» αντιστοιχεί ένας συντελεστής ο οποίος θα πολλαπλασιάζεται με το μέγιστο επίδομα και θα οδηγεί στο επίδομα που δικαιούται το κάθε νοικοκυριό. Διαμορφώνεται λοιπόν ένας δείκτης κρύου, βαρόμετρο για το ύψος του επιδόματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι οι δικαιούχοι
Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι και το ελάχιστο ύψος επιδόματος παραμένει στα 80 ευρώ. Το μέγιστο όμως αναμένεται πως θα αυξηθεί από τα 350 ευρώ σε 700 ευρώ. Ανάλογα με τις τελικές αποφάσεις δεν αποκλείεται το συνολικό κονδύλι να αυξηθεί από τα 84 εκατ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό σε 90-94 εκατ. ευρώ.

CALL ME
+
Call me!